Zeil- en Surfclub Gavermeer

Contact

056 21 35 25

info@zsg.be

https://zsg.be

Locatie

Eikenstraat 131
8530 Harelbeke

afbeelding groep
19Sep

Gevorderde jeugdtraining optimist

Georganiseerd door ZSG Gavermeer

Algemeen

Voor zeilers die graag een tikkeltje meer willen dan enkel begeleiding op het water, wordt er een gevorderde trainingenreeks voorzien in optimist. Deze trainingen focussen op het verfijnen van de zeiltechnieken en de basisbeginselen van het wedstrijdzeilen. Het opzet bestaat erin de cursisten klaar te stomen voor de Q-cup, een recreatief optimistwedstrijdcircuit. Hieraan deelnemen is geheel vrijblijvend maar sterk aanbevolen.


De trainingen gaan doorgaans door op zondagvoormiddag, startend op 19/09 en eindigend op 28/11. Uitzonderlijk kunnen er enkele trainingen plaatsvinden op zaterdag. Indien de zaterdag niet mogelijk is om deel te nemen, kan men aansluiten bij het begeleid jeugdzeilen om verder te oefenen of kan men reeds deelnemen aan een Q-Cup. De trainingen gaan bij alle weersomstandigheden door. Bij geen wind of te veel wind wordt er een alternatief programma voorzien (theorie, conditietraining…).


Wat betreft de Q-Cups is het de bedoeling om als ZSG-team deel te nemen zodat niemand alleen hoeft te gaan. Er wordt op voorhand met de zeilers en ouders afgesproken hoeveel en welke manches er worden meegedaan. In het najaar zijn er 9 manches voorzien, op verschillende data en locaties in Vlaanderen. Enig engagement qua vervoer naar de wedstrijden wordt wel verwacht van de ouders. In het weekend dat er deelgenomen wordt aan een Q-Cup, wordt er geen training voorzien.


Voor de wedstrijdtrainingen werken we met een forfaitair bedrag van € 80. Men moet dus slechts éénmaal betalen en éénmaal inschrijven voor het volledige najaar. De Q-Cups dienen echter apart betaald te worden aan de federatie en bedragen 10 euro per manche (inclusief leuk zeiljasje en goodiebag).


·       Niveau: Eénmansboten basis bezitten (bij voorkeur min. twee weken zeilervaring)

·       Leeftijd: 9 tot 12 jaar (tot en met geboortejaar 2009)

·       Wanneer: Elke zondagvoormiddag van 9:30 tot 12:30, startend op 19/09 en

eindigend op 28/11. 

·       Boottype: Optimist

·       Kostprijs: 80 euro forfait (incl. gebruik clubboot & zwemvest; excl. deelname Q-Cup)

·       Een wetsuit wordt niet voorzien en dient zelf aangekocht te worden

·       Maximum 8 deelnemers

·       Informatie Q-Cupwww.wwsv.be/nl/q-cup


Mede mogelijk gemaakt door IKwatersport

Volzet
Zeil- en Surfclub Gavermeer

Contact

056 21 35 25

info@zsg.be

https://zsg.be

Locatie

Eikenstraat 131
8530 Harelbeke