Contact

+050 33 74 78

info@bzyc.be

https://www.bzyc.be

Locatie

Lodewijk Coiseaukaai 11 tris
8000 Brugge

Sporttak(ken)

zeiljachten
zwaardboten
afbeelding groep
afbeelding groep

Koninklijke Brugse Zeil- en Yachtclub

Over ons

De Brugse Zeil- & Yacht club is een zeilclub die zich van oorsprong vooral richtte op de kleinzeilerij. Enkele jaren terug kwam daar met de basis in Zeebrugge ook de Yachting bij.


BASIS BRUGGE

Op de basis van Brugge op het Boudewijnkanaal in de achterhaven van Brugge blijft de kleinzeilerij en de daarbij horende randanimatie de belangrijkste activiteit. Doorheen het jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd voor de leden en dit zowel op als naast het water. Wat het zeilen betreft worden er doorheen het jaar jeugdcursussen en volwassenen cursussen georganiseerd. Doorheen het jaar worden er ook maandelijks, uitgezonderd in juli en augustus, clubwedstrijden georganiseerd waar de zeilers zich aan elkaar kunnen meten. Het maakt dan niet uit of je nu in Optimist, 420 of een Hansa vaart, iedereen en elk type boot kan meedoen en door de zeilhandicaps in rekening te brengen zorgen we voor een zo eerlijk mogelijke strijd. De winnaar van de meeste wedstrijden wordt clubkampioen. In november vieren we onze clubkampioenen van de clubwedstrijden en van de nationale en internationale wedstrijden.

Verder kunnen de volwassenen die reeds zeilkennis hebben zich aansluiten bij het Fun First-team dat doorheen het jaar geregeld het water opgaat om te trainen. Als enige West-Vlaamse zeilclub bieden wij doorheen het jaar op regelmatige basis G-zeilen aan.

We volgen ook de klimaat verandering en de vraag van de cursisten en zeilen dit jaar ook verder in oktober 2024 met vrije begeleide zeilweekends en nog enkele clubwedstrijden.


Eerste jeugdcursus tweede week Paasvakantie, verder in juli en augustus jeugdkampen vanaf 8 tot 15 jaar en piraten cursusjes vanaf 5 tot 6 jaar. Ook dit jaar volwassen cursussen 5 zondagen vanaf juni en 5 zondagen vanaf september.

Fun First zeilen met sportkiel jachten First 7.5 op vrijdagavond en winterzeilen in het weekend.

NIEUW: 12 zomerse initiatieweekends voor volwassen en jeugd vanaf half juli tot eind augustus.

Alle cursussen worden ingericht onder deskundige leiding van, door de Federatie Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV)- erkende monitoren, die de cursisten vanuit een motorboot begeleiden. Met meer dan 50 jaar ervaring die de BZYC heeft in scholing bent u er zeker van op een leerrijke en veilige manier te leren zeilen.


Het Boudewijnkanaal, gelegen tussen Brugge en Zeebrugge, is het ideaal water om je eerste zeilervaring op te doen of om je verder te bekwamen in de zeilsport.


BASIS ZEEBRUGGE

Op de basis van Zeebrugge ontvangt de havenmeester je graag met open armen op onze pontons of in zijn havenkantoor. Zeebrugge vormt een goede uitvalsbasis voor wie graag met zijn boot de Noordzee verkent. Zowel ligplaats houders als passanten zijn er meer dan welkom en de accommodatie is rolstoel toegankelijk.


Beide basissen genieten van een gezellig clubhuis met een mooi uitzicht. In Brugge wordt de bar door de leden en het bestuur bemant en tijdens het weekend door een barman. In Zeebrugge kun je terecht bij "Ona by 't werftje" voor een drankje en een hapje.


Lid worden?

Als nieuw lid dien je een aanvraag als toegetreden lid in te dienen. Pas na drie jaar kun je een aanvraag doen om effectief lid te worden. Aanvragen voor lidmaatschap doe je via de link op de website.

Klik HIER als je meer info wil over het lidmaatschap of de formulieren wil raadplegen.

Contact

+050 33 74 78

info@bzyc.be

https://www.bzyc.be

Locatie

Lodewijk Coiseaukaai 11 tris
8000 Brugge

Sporttak(ken)

zeiljachten
zwaardboten