Contact

+050 33 74 78

info@bzyc.be

https://www.bzyc.be

Locatie

Lodewijk Coiseaukaai 11 tris
8000 Brugge

Sporttak(ken)

zeiljachten
zwaardboten
afbeelding groep
afbeelding groep

Koninklijke Brugse Zeil- en Yachtclub

Over ons

De Brugse Zeil- & Yacht club is een zeilclub die zich van oorsprong vooral richtte op de kleinzeilerij. Enkele jaren terug kwam daar met de basis in Zeebrugge ook de Yachting bij.


Op de Basis van Brugge blijft de kleinzeilerij en de daarbij horende randanimatie de belangrijkste activiteit. Doorheen het jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd voor de leden en dit zowel op als naast het water. Wat het zeilen betreft worden er doorheen het jaar 5 jeugdcursussen georganiseerd en 2 volwassenen cursussen. Doorheen het jaar worden er ook maandelijks, uitgezonderd in juli en augustus, clubwedstrijden georganiseerd waar de zeilers zich aan elkaar kunnen meten. Het maakt dan niet uit of je nu in Optimist, 420 of een Hansa vaart, iedereen en elk type boot kan meedoen en door de zeilhandicaps in rekening te brengen zorgen we voor een zo eerlijk mogelijke strijd. Verder kunnen de volwassenen die reeds zeilkennis hebben zich aansluiten bij het Fun First-team dat doorheen het jaar geregeld het water opgaat om te trainen. Als enige West-Vlaamse zeilclub bieden wij doorheen het jaar op regelmatige basis G-zeilen aan.


Op de basis van Zeebrugge ontvangt de havenmeester je graag met open armen op onze pontons of in zijn havenkantoor. Zeebrugge vormt een goede uitvalsbasis voor wie graag met zijn boot de Noordzee verkent. Zowel ligplaats houders als passanten zijn er meer dan welkom en de accommodatie is rolstoel toegankelijk.


Beide basissen genieten van een gezellig clubhuis met een mooi uitzicht. In Brugge wordt de bar door de leden en het bestuur bemant en tijdens het weekend door een barman. In Zeebrugge kun je terecht bij "Ona by 't werftje" voor een drankje en een hapje.


Lid worden?

Als nieuw lid dien je een aanvraag als toegetreden lid in te dienen. Pas na drie jaar kun je een aanvraag doen om effectief lid te worden. Aanvragen voor lidmaatschap doe je via de link op de website.

Klik HIER als je meer info wil over het lidmaatschap of de formulieren wil raadplegen.

Contact

+050 33 74 78

info@bzyc.be

https://www.bzyc.be

Locatie

Lodewijk Coiseaukaai 11 tris
8000 Brugge

Sporttak(ken)

zeiljachten
zwaardboten